Trump saksøker banker

Video: Den amerikanske presidenten saksøker Deutsche Bank og Capital One.
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump har saksøkt Deutsche Bank og Capital One for å hindre at de utleverer dokumenter om hans næringsvirksomhet til Kongressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bankene ble mandag saksøkt både av Trump, hans sønner Eric og Donald jr., datteren Ivanka og selskapet Trump Organization.

Målet er å unngå at bankene utleverer opplysninger om Trumps næringsvirksomhet. To komiteer i Representantenes hus, hvor Demokratene har flertall, har stevnet bankene for å få tilgang til dokumentene.

Les også: Stormy Daniels' advokat ventes å bli stilt for retten

Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, har sagt at han vil finne ut om russere har brukt hvitvaskede penger i sine transaksjoner med Trump Organization. Dette er et ledd i arbeidet med å undersøke eventuell utenlandsk påvirkning på amerikansk politikk, ifølge Schiff.

Trump og hans familie mener på sin side at dokument-kravet er et forsøk på å trakassere presidenten og lete etter materiale som kan skade ham politisk.

Demokratene i Representantenes hus forlanger også å få utlevert Trumps selvangivelser fra amerikanske skattemyndigheter. Trump og hans regjering forsøker å hindre at dette skjer.

Les også:

Trump: – Russland og Kina hjelper oss med Nord-Korea

Trump møter dronning Elizabeth