Mann tiltalt for trusler mot Mani Hussaini

En mann i 60-årene må møte i Oslo tingrett for å ha framsatt hatefulle ytringer og trusler mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini på Facebook.

En mann må møte i Oslo tingrett for å ha framsatt trusler mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
En mann må møte i Oslo tingrett for å ha framsatt trusler mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var politiet som anmeldte de grove truslene mot Hussaini.

– Det er viktig og bra at politiet tar tak i dette på en så alvorlig måte. Hat, rasisme, hets og trusler bør aldri være lov, uansett hvordan noen ytrer seg, sier Hussaini til Dagbladet som først omtalte saken.

– Samtidig håper jeg saken bidrar til å kaste lys på hvordan tonen på sosiale medier av og tipper over til hat, hets og trusler, og at andre som skriver uten impuls på Facebook tenker seg om før de velger å drapstrue noen, tilføyer han.

Mannen står også tiltalt for å ha sendt pakker med søppel til forskjellige personer og organisasjoner, hvor det fulgte med håndskrevne lapper med trusler og rasistiske utsagn. I tillegg skal han ha drapstruet og vært voldelig mot en sykepleier som pleiet han.

Totalt er mannen tiltalt for fem brudd på straffeloven.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det mest alvorlige er de hatefulle ytringene mot Mani Hussaini som er et prioritert saksområde for politiet. De etterforskes av hatkrimgruppa i Oslo politidistrikt, og denne overtredelsen har en strafferamme på inntil tre års fengsel, sier politiadvokat Anders Kruszewski til Dagbladet.

I flere av kommentarene, meldingene og brevene fra mannen uttrykker han støtte til blant andre Anders Behring Breivik og den islamkritiske gruppen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).