Putin åpner for å møte Ukrainas nye president

President Vladimir Putin holdt lørdag pressekonferanse i Beijing. Foto: Sergej Ilnitskij /Pool / AP / NTB scanpix
President Vladimir Putin holdt lørdag pressekonferanse i Beijing. Foto: Sergej Ilnitskij /Pool / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin åpner for å møte Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj, tross det svært spente forholdet mellom landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis vi på et tidspunkt møtes og begynner forhandlinger, noe jeg ikke utelukker, må vi først av alt snakke om hvordan konflikten sørøst i Ukraina kan avsluttes, sa Putin lørdag.

Han uttalte seg om forholdet til Ukraina på en pressekonferanse i Beijing, hvor han har deltatt på et toppmøte om Kinas silkevei-prosjekt.

Komikeren og skuespilleren Zelenskyj vant den avgjørende runden i presidentvalget i Ukraina forrige helg. Han har lovet å forsøke å løse konflikten med russisk-støttede separatister i Øst-Ukraina.

Rundt 13.000 liv er gått tapt i konflikten siden 2014.

Etter at Zelenskyj vant valget, innførte Putin en forskrift som gjør det lettere for folk i opprørskontrollerte Øst-Ukraina å få russisk statsborgerskap. Dette har utløst kraftige reaksjoner både fra Ukraina og EU.

På pressekonferansen lørdag sa Putin at russiske myndigheter vurderer å gjøre det lettere for alle ukrainere å få russisk statsborgerskap.