KrF-statsråd SAS-fast: Rekker ikke landsmøtet

Flyselskapet SAS streiker, og begynte allerede torsdag å kansellere avganger. – Verst for media, sier KrFs Mona Høvset.

Bistandsminister Dag Inge Ulstein (KrF), her fotografert på Sittwe Airport i Myanmar i mars. Nå sliter han med å komme seg på fly.
Bistandsminister Dag Inge Ulstein (KrF), her fotografert på Sittwe Airport i Myanmar i mars. Nå sliter han med å komme seg på fly. Foto: Nyunt Win / EPA/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har fortsatt ikke full oversikt, men det ser ut som at det ortdner seg for mange. Nord-fylkene er på plass, og fra andre deler av landet har noen satt seg på toget og noen i bilen, forteller KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset til ABC Nyheter fredag formiddag.

Opptil 80.000 passasjerer vil bli rammet av SAS, og 673 avganger blir innstilt bare på fredag, opplyser SAS til NTB.

Samtidig skal rundt 190 delegater skal etter planen delta på KrF-landsmøtet i Stavanger, som formelt starter klokken 12 fredag.

Etter talen til partiets fungerende leder Olaug Bollestad cirka klokken 12.10 er det lunsj, og deretter følger politisk debatt.

– De fleste sentrale KrF-erne er på plass, men en av statsrådene våre, Dag Inge Ulstein, rekker ikke åpningen, sier kommunikasjonssjef Løvset.

Dag Inge Ulstein er bistandsminister.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er endel fra pressen som ikke rekker det på grunn av streiken...

– Ja, det er verst for deres bransje, der mange kommer direkte fra Oslo, svarer Løvset, uten at hun er veldig fortvilet over det.

– Det er mange måter å dekke et landsmøte på i dag, og vi strømmer jo fra salen, sier hun.

Det er usikkert om det blir voteringer allerede fredag, ifølge NTB. En eventuell votering på åpningsdagen vil skje først på kveldstid.