Medier: Biden starter valgkampen torsdag

<p>Tidligere visepresident Joe Biden vil ifølge amerikanske medier ta opp kampen for å bli Demokratenes presidentkandidat.</p>
Tidligere visepresident Joe Biden vil ifølge amerikanske medier ta opp kampen for å bli Demokratenes presidentkandidat. Foto: Ashlee Rezin / AP

USAs tidligere visepresident Joe Biden kommer torsdag til å formelt kaste seg inn i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat, ifølge medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke meldte amerikanske medier at Biden ville kunngjøre sitt kandidatur onsdag denne uka, men kilder sier til CNN og flere andre medier at Bidens første valgkampvideo publiseres på nett torsdag.

En ikke navngitt person som er kjent med 76-åringens planer, sier til nyhetsbyrået AP at Biden skal ha et velgermøte i Pittsburgh mandag.

Det har lenge vært ventet at den tidligere visepresidenten ville melde seg på i nominasjonskampen. Så langt har et 20-tall demokrater formelt erklært at de vil kjempe om å bli presidentkandidat i 2020.

Biden regnes allerede som en favoritt siden han er en svært kjent politiker blant amerikanske velgere.

Biden var visepresident i åtte år under president Barack Obama. 76-åringen ble valgt til senator som 29-åring i 1972 og kan se tilbake på en lang karriere innen amerikansk politikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden