Trump møter dronning Elizabeth

USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump skal på statsbesøk til Storbritannia fra mandag 3. til onsdag 5. juni.

USAs president Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Buckingham Palace i en pressemelding. Den amerikanske presidenten kommer til Storbritannia på invitasjon fra britene. Han vil være dronningens æresgjest under besøket og skal også møte statsminister Theresa May til bilaterale samtaler i Downing Street.

– Statsbesøket blir en anledning til å styrke våre allerede tette bånd innenfor områder som handel, investeringer, sikkerhet og forsvar, sier May i en pressemelding.

Presidentparet var også på offisielt besøk i Storbritannia i fjor og drakk da te med dronning Elizabeth på Windsor Castle. Men det var ikke et statsbesøk. Et statsbesøk innebærer vanligvis betydelig mer pomp og prakt, inkludert bankett med dronningen på Buckingham Palace.

May sendte invitasjonen for mer enn to år siden, men besøket er gjentatte ganger blitt utsatt på grunn av bekymring for hvordan Trump vil bli mottatt og på grunn av brexitkrisen som bare varer og varer.

Det er også ventet at Trump vil reise til Portsmouth den 5. juni for å delta under en markering av 75-årsdagen for D-dagen. Dit er også Norge invitert.

Markeringene av D-dagen fortsetter i Normanie den 6. juni.