Trond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 2

<p>Trond Giske.</p>
Trond Giske. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

TV 2-serien «Vårt lille land» har satt av en hel episode hvor Trond Giske og kona Haddy N'jie forteller om sine opplevelser rundt metoo-varslene mot Giske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I spesialepisoden av dokumentarserien som sendes torsdag kveld denne uka, forteller Trond Giske og Haddy NŽjie sin historie om varslene mot Giske, om hvordan Arbeiderpartiet håndterte dem og om hvordan mediene dekket saken.

Den daværende Ap-nestlederen befant seg i sentrum for den internasjonale metoo-kampanjen i Norge. Kampanjen satte søkelyset på seksuell trakassering og maktmisbruk.

Les også: Trond Giske trakk seg etter danse-video

– Trond Giske var den offentlige personen i Norge som ble mest omtalt og sterkest knyttet til kampanjen. Men det er viktig å ha en diskusjon i kjølvannet av metoo. Nemlig om personer det varsles mot helt eller delvis kan havne i et rettstomt rom, fordi prosessen ikke håndteres godt nok. Og om det i realiteten er mulig for en som blir anklaget offentlig – å forsvare seg. Det finnes knapt noen fasit, men vi må tåle en debatt der også denne siden er med, påpeker nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært