Påskefreden over for May

En hardt presset Theresa May samler regjeringen til møte tirsdag etter at de britiske politikernes påskeferie er over. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
En hardt presset Theresa May samler regjeringen til møte tirsdag etter at de britiske politikernes påskeferie er over. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Theresa May rammes på nytt av rykter om at hun kan bli kastet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske statsministeren samler tirsdag regjeringen igjen etter en elleve dager lang påskeferie.

Det skjer mens det fortsatt er stor misnøye i Det konservative partiet med måten May har håndtert brexit på, og et nytt forsøk på å tvinge May til å gå av kan ifølge britiske medier være i emning.

Samtidig gjenopptar regjeringen de vanskelige samtalene med opposisjonen for å forsøke å få på plass et tverrpolitisk forlik om brexit.

Nye mytteriplaner

The Sunday Times skrev i helgen at konservative parlamentarikere i den såkalte 1922-komiteen vil holde et ekstraordinært møte tirsdag for å diskutere statsministerens framtid.

Flere medlemmer i komiteen mener ifølge The Sunday Times at May må stilles overfor et ultimatum: enten gi en dato for når hun vil gå av, eller stilles overfor et nytt mistillitsforslag.

May overlevde et mistillitsvotum i desember, og torypartiets vedtekter sier at hun ikke kan utfordres på nytt før det ha gått et år. Men enkelte parlamentarikere skal ha tatt til orde for å endre reglene slik at hun kan utfordres på nytt allerede i juni.

May har allerede tilbudt seg å gå av i bytte mot at Parlamentet godkjenner utmeldingsavtalen hun har forhandlet fram med EU.

Samtaler med Labour

Men avtalen er blitt forkastet i Parlamentet tre ganger, og EU-utmeldingen er blitt utsatt.

Ifølge den opprinnelige planen skulle Storbritannia ha forlatt EU 29. mars, i god tid før påske. Men da Mays brexitavtale ble forkastet, ble EU-utmeldingen først utsatt til 12. april og deretter til 31. oktober.

Mandag kveld meldte nyhetsbyrået PA at samtalene mellom regjeringen og opposisjonspartiet Labour tirsdag gjenopptas i håp om å komme ut av den fastlåste situasjonen. Men få tror på noe snarlig gjennombrudd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært