Tungvektere forlater KrF

Fungerende partileder Olaug Bollestad innrømmet at 2018 hadde vært et tøft år for KrF da hun og påtroppende partileder Kjell-Ingolf Ropstad møtte pressen i forkant av landsmøtet. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere ordførere, fylkesledere og nestledere forlater KrF etter partiets regjeringssamarbeid med Frp. Ny KrF-leder Kjell Inge Ropstad er ikke bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er et skadeskutt KrF som samles til landsmøte i Stavanger fredag.

Blant de utmeldte toppene er tidligere fylkesledere Anne Marit Bagstad Jøranli, Karin Nordstad og Morten Halling. Med seg ut døren har de tidligere nestleder Odd Anders With, tidligere KrFU-nestleder Nikolai Skogan og tidligere KrF Kvinner-leder Randi Gran Tørring.

Ved årsskiftet var også antallet medlemmer redusert med 2.150 medlemmer. Gjennomsnittlig oppslutning ligger 0,7 prosentpoeng under 2017-nivået. Det er i hovedsak abortstriden og KrFs veivalg-retning Frp som har skapt reaksjoner i partiet. Påtroppende partileder Kjell Ingolf Ropstad sier det er leit at flere forlater partiet.

– Men husk, vi har nå lagt bak oss kanskje det mest krevende halvåret i KrFs historie. Uavhengig av hvilken side som ble valgt, så ville noen forlate partiet, sier Ropstad, som kaller det en naturlig avskalling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF

Bollestad: – Første på 14 år

2018 var et tøft år for KrF, slår fungerende partileder Olaug Bollestad fast. Hun mener partiet likevel har kommet styrket ut av å gå inn i regjering.

– Dette er det første landsmøtet på 14 år hvor vi sitter i regjering, og det er også den første store samlingen vi har i fellesskap etter veivalget 2. november 2018, sier Bollestad.

Sammen med nestleder og etter alt å dømme påtroppende partileder Ropstad holdt hun tirsdag pressekonferanse i forkant av KrFs landsmøte i Stavanger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2. november 2018 gikk Knut Arild Hareide av som partileder da KrF-delegatene under et ekstraordinært landsmøte stemte for å gå inn i regjering med Venstre, Høyre og Frp framfor Ap og Sp.

Aktuelt: 132 kommuner vil være uten KrF-liste i høstens kommunevalg

– Mye vi kan være stolte av

Bollestad medgir at retningsvalget har vært vanskelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– 2018 var et krevende år for partiet, slår hun fast.

– Men vi hadde ikke bare et veivalg, vi ble også enige om et felles politisk prosjekt som hele KrF står bak, legger hun til.

Hun viser videre til en rekke gjennomslag partiet har fått som følge av at de har gått inn i regjeringen til Erna Solberg (H).

– Vi har mye vi kan være stolte av, sier Bollestad, og lister opp barnereform, fritidskort og likeverdsreform.

– I tillegg har vi fått bistandsministeren, som det er lenge siden KrF har hatt, sier hun.

Aktuelt: – Bollestads pelsdyrforslag raserer liv