Nok en demokrat vil bli presidentkandidat

Krigsveteranen Seth Moulton vil bli Demokratenes presidentkandidat.
Krigsveteranen Seth Moulton vil bli Demokratenes presidentkandidat. Foto: Carolyn Kaster / AP

Kongressmedlem Seth Moulton (40) fra Massachusetts blir den 20. demokraten som kaster seg inn i kampen om å utfordre Donald Trump i presidentvalget i 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krigsveteranen Moulton har sittet i Representantenes hus siden 2015, og han har nå satt seg som mål å bli den yngste amerikanske presidenten noensinne.

40-åringen er blant de mindre kjente ansiktene i nominasjonskampen. Men han skapte overskrifter i november da han sto i spissen for en gruppe demokrater som forsøkte å hindre 79 år gamle Nancy Pelosi i å bli speaker i Representantenes hus.

– Jeg stiller fordi vi er nødt til å slå Donald Trump, og jeg vil vi skal slå Donald Trump fordi jeg elsker dette landet, sa Moulton i en videokunngjøring på nett mandag.

Moulton har en bachelorgrad i fysikk fra Harvard. Han var marineinfanterist i Irak, en krig han selv har slått fast var basert på løgner. 40-åringen har gjentatte ganger tatt til orde for å slippe til en ny generasjon ledere i Det demokratiske parti.

– Vi har aldri vært et land som gjør alt riktig. Men vi er et land som, på vårt beste, tror at vi kan få det til, sier Moulton, som også trekker fram både patriotisme og sikkerhet i sitt budskap til velgerne.

Det er nesten 20 måneder til presidentvalget, og Demokratenes nominasjonskamp har i nyere tid aldri hatt så mange kandidater. Blant de mer kjente navnene er senator Elizabeth Warren, også hun fra Massachusetts, Vermont-senatoren og sosialdemokraten Bernie Sanders og senator Kamala Harris fra California.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden