Advokat anklager Ecuador for løgn om Assanges oppførsel

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange utenfor en domstol i London i desember 2010. Arkivfoto: Stefan Wermuth / AP / NTB scanpix
WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange utenfor en domstol i London i desember 2010. Arkivfoto: Stefan Wermuth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokaten til Julian Assange reagerer sterkt på Ecuadors påstander om hvordan hennes klient oppførte seg på landets ambassade i London, melder Sky News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvareren Jennifer Robinson mener at anklagene om at Assange klinte avføring på veggene er fabrikkert for å skape et påskudd for å tvinge ham ut av ambassaden.

WikiLeaks-grunnleggeren oppholdt seg i ambassaden i sju år, men torsdag ble den politiske beskyttelsen trukket tilbake slik at britisk politi kunne gå inn i ambassaden og pågripe ham.

Ecuadorianske myndigheter har hevdet at Assange lot være å skylle ned på toalettet, at han lot skittent undertøy ligge på badet, at han ikke vasket opp etter seg og at han lot komfyren stå på.

– Ecuador har kommet med disse beskyldningene for å rettferdiggjøre den ulovlige og usedvanlige handlingen det er å la politiet komme inn i ambassaden, sier Robinson til Sky News.

USA har siktet Assange for datahacking og begjært ham utlevert på grunn av WikiLeaks rolle i lekkasjen av hundretusener av hemmeligstemplede amerikanske dokumenter.