Avtale inngått om migranter på skip utenfor Malta

Migranter er stuet sammen i en gummibåt og venter på å bli plukket opp av redningsskipet til Sea-Watch. Bildet ble tatt 3. april. Foto: Fabian Heinz / Sea-eye.org via AP / NTB scanpix
Migranter er stuet sammen i en gummibåt og venter på å bli plukket opp av redningsskipet til Sea-Watch. Bildet ble tatt 3. april. Foto: Fabian Heinz / Sea-eye.org via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De over 60 menneskene som i halvannen uke har oppholdt seg på et redningsskip i Middelhavet, blir overført til Tyskland, Frankrike, Portugal og Luxembourg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser maltesiske myndigheter lørdag. Overføringen blir samordnet av EU-kommisjonen og skjer i samarbeid med Malta.

– Ingen av migrantene vil bli værende på Malta, opplyser regjeringen.

64 mennesker ble reddet opp av sjøen av redningsskipet Alan Kurdi utenfor Libya onsdag for halvannen uke siden. Det skjedde mens skipet lette etter til sammen 90 personer som hadde vært savnet fra to båter i flere dager.

Italias innenriksminister Matteo Salvini har tidligere uttalt at Italia ikke vil ta imot migrantene og at skipet gjerne kan gå til Hamburg.

Nå skal de overføres til et maltesisk skip som skal ta dem til land, hvorpå de skal overføres til de fire EU-landene som skal behandle asylsøknadene deres.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden