May håper fortsatt på å slippe EU-valg

Storbritannias statsminister Theresa May holdt pressekonferanse da EUs krisetoppmøte om brexit ble avrundet natt til torsdag. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May holdt pressekonferanse da EUs krisetoppmøte om brexit ble avrundet natt til torsdag. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Theresa May minner om at det fortsatt er mulig å få brexit i havn tidsnok til å slippe å delta i EU-valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU og Storbritannia ble natt til torsdag enige om å utsette brexit til 31. oktober.

Men utsettelsen er fleksibel. Det betyr at Storbritannia kan forlate EU tidligere hvis Parlamentet godkjenner utmeldingsavtalen EU og Storbritannia har forhandlet fram.

Blir avtalen godkjent før EU-valget i slutten av mai, kan britene slippe å delta i valget og forlate EU allerede 1. juni, påpeker May.

– Jeg mener fortsatt at vi må forlate EU med en avtale så snart som mulig, sier hun.

Ifølge May har Storbritannia nå alvorlige beslutninger foran seg.

– Jeg vet at mange er svært frustrerte over at jeg måtte be om denne utsettelsen. Storbritannia burde ha vært ute av EU nå, og jeg er oppriktig lei meg for at jeg ennå ikke har vært i stand til å overbevise Parlamentet om å godkjenne en avtale som gjør det mulig for oss å gå ut av EU på en smidig og velordnet måte, sier May.

Hun lover å fortsette med forsøkene på å få på plass et tverrpolitisk forlik om brexit i Parlamentet.

Nye samtaler med opposisjonspartiet Labour er planlagt allerede torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden