Putin om Mueller-rapporten: Viser at det ikke har vært russisk valginnblanding

<p>Russlands president Vladimir Putin mener at spesialetterforsker Robert Muellers rapport beviser det Russland har hevdet lenge – at de ikke blandet seg inn i presidentvalget i USA. Rapporten er ennå ikke offentliggjort i sin helhet. Foto: Dmitri Lovetsky / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Russlands president Vladimir Putin mener at spesialetterforsker Robert Muellers rapport beviser det Russland har hevdet lenge – at de ikke blandet seg inn i presidentvalget i USA. Rapporten er ennå ikke offentliggjort i sin helhet. Foto: Dmitri Lovetsky / AP / NTB scanpix Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Russlands president Vladimir Putin sier at spesialetterforsker Robert Muellers rapport beviser at Russland ikke har blandet seg inn i presidentvalget i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa Putin under talen på Arctic forum i St. Petersburg tirsdag.

Den nesten 400 sider lange Mueller-rapporten vil ifølge USAs justisminister William Barr bli offentliggjort i en redigert utgave i løpet av en ukes tid. Foreløpig er bare et fire siders sammendrag gjort tilgjengelig.

Les også: Mueller-rapporten kan være verre for Trump enn Barr viste

Den russiske presidenten sa videre at anklagene om innblanding viser at demokratene ennå ikke har kommet over valgnederlaget ved presidentvalget i 2016.

Putin sier at han håper at kampen mellom de to partiene i Washington roer seg, slik at USA og Russland sammen kan fokusere på ting av felles interesse, som atomvåpenkontroll, kampen mot terror og klimaendringer.

Får ikke lese alt: – Sladdet Mueller-rapport sendes Kongressen i midten av april

På spørsmål om den russiske presidenten vil støtte Trump-kampanjen ved presidentvalget i 2020, svarte Putin at «Moskva respekterer det amerikanske folkets valg».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden