May møter Merkel og Macron før avgjørende brexit-toppmøte

Tirsdag skal May møte Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin og Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Tirsdag skal May møte Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin og Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britenes statsminister Theresa May fortsetter det diplomatiske redningsarbeidet for brexit med besøk til både Paris og Berlin i forkant av brexit-toppmøtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I mars ble EU enig om en utsettelse av brexit fra 29. mars til 12. april. Men med en fastlåst situasjon på hjemmebane, ønsker May å be om en ny utsettelse til 30. juni.

Tirsdag skal May møte Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin og Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris. May er avhengig av støtte fra samtlige 27 EU-ledere, men spesielt Macron har den siste tiden inntatt en hard tone mot britenes utsettelser.

– EU kan ikke holdes som gissel i arbeidet med å finne en løsning på den politiske krisen i Storbritannia over tid, sa Macron tidligere i april.

Dersom EU ikke godtar en ny utsettelse, kan Storbritannia krasje ut av EU uten en avtale fredag.