Hareides rådgivere inn i Drivkrafts styre

<p>Tidligere partileder i KrF, Knut Arild Hareide.</p>
Tidligere partileder i KrF, Knut Arild Hareide. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Alle rådgiverne Knut Arild Hareide hadde som KrF-leder får plass i styret når det kristendemokratiske nettverket Drivkraft blir medlemsorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettverket ble opprettet i januar for å ta vare på det engasjement Hareide skapte i fjor høst i forbindelse med kampen om KrFs veivalg. Hareide og hans likesinnede tapte kampen om partiet, men Drivkraft lever videre.

En av dem som får plass i styret når Drivkraft blir en forening, er Emil André Erstad, Hareides politiske rådgiver og allierte i høstens partikamp, skriver Vårt Land.

– Jeg liker tanken på å skape en progressiv bevegelse blant samfunnsengasjerte kristendemokrater som ser muligheter mot venstre, sier Erstad. Også Marit B. Lågøyr og Jon Håkon Øen får plass i styret, og dermed er alle ­Hareides politiske rådgivere fra parti­ledertiden med.

– Vi delte Hareides ­politiske prosjekt. Da er ikke dette så overraskende, sier Lågøyr, som blir 1. nestleder

– Å ha vært Hareides råd­giver diskvalifiserer jo ingen, sier styreleder Tore Christiansen, som sammen med blant andre Lågøyr var med på å etablere Drivkraft. Christiansen sier de ikke har planer om å danne et nytt parti og ikke er en intern fraksjon i KrF, men at alle som er enig med Drivkrafts formål, kan melde seg inn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden