Brexitsamtalene fortsetter i London

Labours partileder Jeremy Corbyn har den siste uka vært i samtaler med statsminister Theresa May og hennes konservative regjering for å forsøke å finne et tverrpolitisk forlik om brexit. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix
Labours partileder Jeremy Corbyn har den siste uka vært i samtaler med statsminister Theresa May og hennes konservative regjering for å forsøke å finne et tverrpolitisk forlik om brexit. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Theresa May fortsetter mandag brexitsamtalene med Labour. Alle steiner skal snus, lover utenriksminister Jeremy Hunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ikke flertall i Parlamentet, så vi er nødt til å se mot andre partier for å nå fram til en enighet som kan få brexit over målstreken, sa Hunt på vei inn til EUs utenriksministermøte i Luxembourg mandag.

– Du kan ikke gå inn i slike forhandlinger med store absolutte krav. Da er det ingen vits i å holde samtalene, fortsatte han.

Den konservative toryregjeringen har vært i samtaler med Labour i en drøy uke for å forsøke å finne et tverrpolitisk forlik om brexit. Men lekkasjer fra møterommene tyder på at regjeringen så langt har vegret seg for å inngå reelle kompromisser.

Hunt lover på sin side at toryene vil gjøre «alt de kan» for å nå enighet.

– Theresa May vil snu alle steiner for å forsøke å løse brexit, sier han.

Labours ønske er en mykere brexit, med tettere tilknytning til EU etter skilsmissen enn regjeringen har lagt opp til. Samtalene har spesielt dreid seg om Labours ønske om en tollunion med EU.

Denne ideen har splittet toryene fordi en tollunion vil gjøre det umulig for britene å føre en uavhengig handelspolitikk etter brexit.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden