Tusener i protest mot presidenten i Honduras

Tusener av honduranere flykter fra umenneskelige levekår i Honduras i håp om å få et bedre liv i USA.
Tusener av honduranere flykter fra umenneskelige levekår i Honduras i håp om å få et bedre liv i USA. Foto: Eric Gay / AP

Tusener av honduranere marsjerte fredag kveld gjennom Tegucigalpas gater for å kreve at president Juan Orlando Hernández går av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rundt 5.000 demonstrantene fra bevegelsen De indignerte krevde også at Hernández' familie og medarbeidere etterforskes for korrupsjon.

Bevegelsen mener at Hernández har bånd til folk som er anklaget for korrupsjon og narkotikasmugling. Blant dem er presidentens bror Antonio Hernández, en tidligere parlamentariker som sitter fengslet i Miami, anklaget for narkotikasmugling i stor stil.

Opposisjonen mener at Hernández, som er konservativ og en nær alliert av USA, ble ulovlig gjenvalgt i et valg i 2017 som var preget av forsinkelser og fusk.

De indignerte har gjort comeback etter de store demonstrasjonene mot Hernández i 2015, som da var anklaget for å ha brukt statlige midler til sin valgkamp to år før.

Han har selv innrømmet at 94.000 dollar ble tatt fra statskassa, men han hevder at det skjedde uten hans kjennskap.

Honduras plages av omfattende korrupsjon og gjenger som har kontroll over narkotikasmugling og organisert kriminalitet. De dype problemene er hovedårsaken til bølgen av ulovlig utvandring til USA, først og fremst av unge som frykter å bli tvangsrekruttert inn i gjengene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden