Arbeiderpartiet strides om lekser

Bør lekser gjøres hjemme eller på skolen? Arbeiderpartifolk strides. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Bør lekser gjøres hjemme eller på skolen? Arbeiderpartifolk strides. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap er delt i synet på om lekser skal gjøres hjemme eller på skolen. På partiets landsmøte fikk skoleleksetilhengerne støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble det duell mellom stortingsrepresentant Martin Henriksen, som ønsker å beholde hjemmeleksene, og Hoda Imad fra AUF som er en sterk forkjemper for å avvikle ordningen.

– Hjemmelekser forsterker de sosiale forskjellene i skolen, slo Imad fast i den humørfylte duellen.

Delt i folket: Meningsmåling: Folk er splittet i synet på heldagsskole og leksefri

– Full skoleplan

– Læreplanen er full. Det er ikke plass til skolelekser. Det er lurt å lytte til fagfolkene og lærere, som ikke går inn for dette, repliserte Henriksen, som kaller forslaget om å fjerne hjemmelekser for alle «ytterliggående».

Et flertall i Arbeiderpartiets barnepolitiske utvalg ønsker å avvikle hjemmelekser til fordel for skolelekser, slik at elevene blir mindre avhengig av foreldrenes forutsetninger. Et mindretall ønsker imidlertid at hjemmeleksene skal bestå, men at det skal innføres retningslinjer for omfanget av leksene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det går 630.000 elever i norsk skole. Det å pålegge alle sammen dette er imot Arbeiderpartiets modell, mener Henriksen.

Vil avskaffe lekser: AUF-lederen vil avskaffe lekser

– Dropp forbud

Utdanningsforbundet er blant dem som støtter Henriksens syn. «Dropp rigide retningslinjer og forbud mot hjemmelekser», skriver forbundet på Twitter. De minner om at også Elevorganisasjonen og Foreldreutvalget for grunnskolen er sterkt kritiske til forslag om å detaljstyre skolen.

– Forslaget handler ikke om å ta vekk lekser, men at lærere er til stede når lekser blir gitt og lekser blir gjort, framholdt Imad.

Duellen endte med at forslaget om å fjerne hjemmeleksene fikk betydelig mer applaus enn motforslaget.