Omvalg i seks kretser i Thailand

Det blir holdt omvalg i seks valgkretser og ny opptelling i to andre etter forrige måneds valg i Thailand, opplyser landets valgkommisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for kommisjonen sier at beslutningen ble fattet da antallet avgitte stemmer ikke stemte overens med antallet velgere som kom til stemmelokalene i enkelte kretser.

Det var valg på nasjonalforsamling i Thailand 24. mars, det første etter kuppet i 2014. Valget ble fulgt av en rekke påstander om fusk og diverse uregelmessigheter, som misforhold mellom avlagte stemmer og antall velgere, og avgitte stemmer fra personer som ikke var kvalifisert til å delta i valget.

Resultatet av valget av vært utsatt i flere omganger, og først sist torsdag, fem dager etter valget, kom de foreløpige resultatene. Det endelig resultatet er varslet til 9. mai.

Regimekritikere hevder at valget ble manipulert for å sikre at juntaleder Paryut Chan-o-cha kan fortsette som statsminister. Det foreløpige resultatet viser at hans parti fikk 8,4 millioner stemmer, mens det største opposisjonspartiet fikk 7,9 millioner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden