Hauglie beskylder Støre for å lyve om arbeidslivet

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) slår tilbake mot Ap-Støres beskrivelser av norsk arbeidsliv. – Støre lyver, skriver hun i et innlegg i VG.
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) slår tilbake mot Ap-Støres beskrivelser av norsk arbeidsliv. – Støre lyver, skriver hun i et innlegg i VG.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) mener Ap-leder Jonas Gahr Støre bevisst sprer usanne fakta om bruken av midlertidig arbeidskraft i arbeidslivet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han (Støre) bruker enhver anledning til å forsøke å innbille folket at det blir færre faste, trygge jobber, skriver Hauglie i et innlegg i VG tirsdag. Der viser hun til Støres påstand i et intervju med VG tirsdag om at regjeringen «har bygd et arbeidsliv hvor innleie og midlertidighet florerer».

– Fakta er at bruken av midlertidige ansettelser ligger stabilt på rundt åtte prosent. I fjerde kvartal 2018 var den på 8,3 prosent, på samme nivå som da de rødgrønne satt i regjering, skriver statsråden videre.

– Det vet også Støre, men likevel kjører han på med den samme retorikken, slår hun fast.

I VG-intervjuet hevder Støre også at under Aps styre ble det i snitt skapt 32.000 jobber i året, mot 13.000 jobber under Høyre.

Arbeidspolitisk talsmann Arild Grande i Arbeiderpartiet sier til NTB at regjeringen må tåle å høre på Aps kritikk.

– Regjeringens politikk for arbeidslivet er på viktige punkter tvert imot Aps politikk for flere faste ansettelser med skikkelige arbeidsvilkår. Det må også regjeringen tåle å høre, og heller svare på hvorfor de mener dette er riktig vei for norsk arbeidsliv, sier Grande.

Les også:

Støre vil lokke velgerne ned fra gjerdet med politikk i stedet for personstrid

Støre varsler oppgjør mot stortingsvalget i 2021

Støre vil ikke love varig vern Lofoten og Vesterålen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden