Barnier: Stadig større fare for avtaleløs brexit

EUs sjefforhandler Michel Barnier sier sjansen for at britene går ut av EU uten en avtale blir større og større for hver dag som går. Foto: AP / NTB scanpix
EUs sjefforhandler Michel Barnier sier sjansen for at britene går ut av EU uten en avtale blir større og større for hver dag som går. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjansen for at Storbritannia krasjer ut av EU uten en avtale blir bare større og større for hver dag som går, sier EUs sjefforhandler Michel Barnier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnier kom med uttalelsen da han tirsdag holdt tale i tenketank i Brussel, dagen etter at det britiske Underhuset for andre gang stemte ned forslag til alternativer til statsminister Theresa Mays brexitavtale med EU.

Underhuset har tidligere stemt ned Mays avtale tre ganger, men onsdag eller torsdag kan avtalen komme opp for en fjerde avstemning.

I sin tale tirsdag påpekte Barnier at EU kan godta en tollunion og et forhold til Storbritannia som ligner det Norge har med EU, og han sa også at EU er klar til å reforhandle den politiske deklarasjonen som handler om hvilket framtidig forhold Storbritannia skal ha til EU.

Onsdag 10. april holder EU et ekstraordinært toppmøte, to dager før britene kan komme til å måtte forlate unionen uten avtale.