Nok en kvinne anklager Biden for upassende oppførsel

Joe Biden er igjen i hardt vær etter nok en anklage. Foto: AP Photo/Andrew Harnik/NTB scanpix.
Joe Biden er igjen i hardt vær etter nok en anklage. Foto: AP Photo/Andrew Harnik/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amy Lappos, en tidligere medarbeider til eksvisepresident Joe Biden, har anklaget 76-åringen for upassende oppførsel etter en hendelse som fant sted i 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først anklaget Lucy Flores Joe Biden for upassende oppførsel i 2014. Så kom Amy Lappos fram i lyset og fortalte om en hendelse i 2009, der hun følte seg dårlig behandlet av Biden.

Nå slår Biden tilbake mot anklagene. I en uttalelse via sin talsmann Bill Russo raser Biden og anklager «nett-troll på det mørkeste internett fra den ytre høyresiden» for å stå bak varslene.

Biden har ikke formelt lansert sitt kandidatur, men han er en av favorittene til å vinne Demokratenes nominasjonskamp og bli utfordreren til Donald Trump i presidentvalget i 2020.

Men den siste tiden har det dukket opp flere anklager mot Biden, noe som kan ødelegge for 76-åringen.

Fredag anklaget Lucy Flores, daværende demokratisk kandidat til å bli viseguvernør i Nevada, Biden for å ha fått henne til å føle seg nedverdiget og utilpass med et kyss han skal ha plantet i bakhodet hennes under valgkampen i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er det Amy Lappos, en av Bidens tidligere medarbeidere, som anklager ham for en upassende oppførsel som fant sted i 2009. Lappos sier at Biden dro ansiktet hennes til seg og gned nesen sin mot hennes på kjøkkenet etter en samling i oktober det samme året.

– Det var ikke seksuelt, men han tok hånden sin rundt nakken min og begynte å gni nesen sin mot meg. Jeg trodde han skulle kysse meg på munnen. Jeg anmeldte det aldri, fordi han var visepresident og jeg var et null, sier Lappos til avisen Hartford Courant.