Støre vil ikke love varig vern Lofoten og Vesterålen

Ap-leder Jonas Gahr Støre presiserer at olje- og gassindustrien må utvikles, ikke avvikles. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre presiserer at olje- og gassindustrien må utvikles, ikke avvikles. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På helgas landsmøte i Arbeiderpartiet er framtidig oljeaktivitet Lofoten og Vesterålen et hovedspørsmål. Partileder Jonas Gahr Støre advarer mot varig vern.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil videre er saken avgjort, i tråd med at regjeringserklæringen slår fast at oljevirksomhet i Lofoten Vesterålen og Senja ikke skal konsekvensutredes i gjeldende stortingsperiode. Men etter det er spørsmålet hva som blir Aps linje videre.

I et intervju med Aftenposten vil ikke partileder Jonas Gahr Støre gå inn for en klar linje.

– Jeg vil ikke forskuttere landsmøtets vedtak, men det er en stor grad av enighet i Ap om å ta hensyn til sårbare områder. Olje- og gassvirksomheten må bygge på kunnskap om sårbarhet og at vi går fram skritt for skritt. Dette er en industri som skal utvikles, ikke avvikles. Det blir et vedtak på landsmøtet som markerer den betydningen som energisektoren har i vår økonomi og for arbeidsplasser, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden