Venstre skrumper ved kommunevalget - Rødt med kraftig vekst

VENSTRE-VALG: Venstre stiller liste i færre kommuner ved høstens kommunevalg, enn forrige gang i 2015. Partileder Trine Skei Grande, her under årets landsmøte, kan trøste seg med at antall kommuner også har skrumpet.
VENSTRE-VALG: Venstre stiller liste i færre kommuner ved høstens kommunevalg, enn forrige gang i 2015. Partileder Trine Skei Grande, her under årets landsmøte, kan trøste seg med at antall kommuner også har skrumpet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved årets kommunevalg stiller Venstre liste i 82 færre kommuner enn i 2015. Rødt stiller i 60 fler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En fantastisk innsats fra tillitsvalgte i hele landet har gitt Venstre kandidater i 235 kommuner. Dette betyr at vi er godt rustet til høstens valg, med en lang rekke kandidater som er opptatt av gode lokalsamfunn der folk bor, sier Venstres generalsekretær Marit H. Meyer om høstens kommunevalg på partiets hjemmeside.

Det innebærer 82 færre kommuner enn i 2015 for et Venstre som sliter langt under sperregrensa for stortingsvalg i meningsmålingene.

Men siden da har det også blitt 72 færre kommuner og Venstre blir tilgjengelig alternativ for 92 prosent av befolkningen.

Den andre juniorpartneren i regjering, KrF, har ikke tallene klare i dag, men regner med å ha minst like god dekning.

Et parti som i mellomtida har blitt større enn KrF og Venstre på meningsmålingene, Rødt, kan rapportere om en kraftig vekst i antall kommuner de stiller liste i.

Det går opp fra 78 til 138 kommuner. 45,5 prosent av Rødts listetopper er kvinner.