Ingen Krekar-løfter fra Kallmyr

Jøran Kallmyr (t.v.) overtar som justisminister etter fungerende justisminister Jon Georg Dale. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Jøran Kallmyr (t.v.) overtar som justisminister etter fungerende justisminister Jon Georg Dale. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Påtroppende justisminister Jøran Kallmyr (Frp) ville ikke komme med noen løfter verken om innvandring eller mulla Krekar da han overtok statsrådsposten fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har vært ute av politikken i tre år og vil sette meg mer inn i sakene før jeg sier noe mer, svarte Kallmyr da spørsmålene kom om innvandringspolitikk og om utvisning av mulla Krekar.

– Først og fremst er det en stor ære å bli justisminister i Norge, og jeg er ydmyk overfor den store oppgaven som står foran meg, sa Kallmyr da han hadde fått både blomster og nøkkel overrakt av justisministervikar Jon Georg Dale.

– Min oppgave som justisminister blir å sørge for et godt synlig og tilgjengelig politi. Det er en viktig oppgave for regjeringen. Det er også særs viktig å gjennomføre politireformen, understreket Kallmyr.

Bakgrunn: Jøran Kallmyr (Frp) ny justisminister etter Wara

Gjengkriminalitet

Kallmyr regner også med å trekke veksler på sin erfaring som byråd i Oslo der han blant annet jobbet mye med barn og ungdom.

– Det er viktig å forhindre gjengkriminalitet, det er et viktig prosjekt. Det må aldri komme så lagt at vi lar en ny generasjon i deler av Oslo gå til grunne. Det må ikke skje, sa han.

Kallmyr understreket også at det er viktig å sørge for at kun flyktninger som kvalifiserer til opphold skal få bli i Norge.

– Det er viktig å ta vårt ansvar, både for Norge og Europa, og returnere de som ikke skal ha opphold her, slo han fast, men ønsket ikke å gå mer i detaljer før han har fått satt seg mer inn i saksfeltet.

Aktuelt: Krekar-saken utsatt til 7. mai

Fotballmotstandere

Partikollega Jon Georg Dale – som har fungert som justisminister mens Tor Mikkel Wara hadde permisjon – bemerket ved blomsteroverrekkelsen at det var sjeldent at en romsdaling (Kallmyr) fikk blomster av en sunnmøring (Dale).

Kallmyr repliserte med å si at det var en klar forbedring med en romsdaling i departementet og benyttet også anledningen til å konstatere at det nå var en Liverpool-supporter som overtok for en Tottenham-supporter.

– Du er tilbake i et departement med stor kompetanse og dyktige folk, og jeg ønsker deg lykke til. Du har mye spennende arbeid foran deg, sa Dale.

Kallmyr var statssekretær i departementet fra oktober 2014 til februar 2016, og tjente under både Anders Anundsen og Sylvi Listhaug.

Meling: – Mulla Krekar vil aldri reise til Italia

Personvernpolicy