Stoltenberg får nok en forlengelse i NATO

Jens Stoltenberg har nå fått forlenget sin periode som generalsekretær i NATO til 2022. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix
Jens Stoltenberg har nå fått forlenget sin periode som generalsekretær i NATO til 2022. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De allierte i NATO har bestemt seg for å gi Jens Stoltenberg enda en forlengelse som generalsekretær i alliansen. Han blir nå sittende til 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bekreftelsen kom på et møte i NATOs råd torsdag ettermiddag.

Stoltenberg takker for tillitserklæringen.

– Jeg er glad for å bli spurt om å få fortsette i en svært meningsfylt jobb, sier Stoltenberg.

– Jeg ser fram til å fortsette arbeidet med å fornye og modernisere verdens sterkeste militærallianse så den også i framtida er rustet til å håndtere en krevende sikkerhetssituasjon i en uforutsigbar verden, fortsetter han.

Etter forlengelsen blir Stoltenberg den generalsekretæren som har sittet nest lengst i NATO. Den lengstsittende er Joseph Luns, som ble værende i sjefsstolen i hele 12 år og 268 dager.

Stoltenberg tiltrådte 1. oktober 2014.

I utgangspunktet ble han valgt for fire år, men i desember 2014 ble perioden forlenget med ytterligere to år til 2020.

Etter det NTB kjenner til, skal den amerikanske delegasjonen ha vært en viktig pådriver for at Stoltenbergs periode nå forlenges nok en gang.

Nyheten kommer kort tid før den høytidelige markeringen av NATOs 70-årsdag i Washington DC. Markeringen finner sted torsdag neste uke.

Personvernpolicy