Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid

Marit Arnstad på landsmøtet på Hamar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Marit Arnstad på landsmøtet på Hamar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aps Kjersti Stenseng og Fagforbundet-leder Mette Nord ønsker rødgrønt samarbeid før høstens kommunevalg, men Sp er avventende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg opplever at folk trekker litt på skuldrene, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad (Sp) til Klassekampen om reaksjonene i partiet om Fagforbundets beskjed om rødgrønt samarbeid.

Torsdag ba Fagforbundet Senterpartiet flagge side i kommuner og fylker før valget. Fagforbundet er Sps største økonomiske støttespiller og gir partiet 2,25 millioner kroner årlig. Men Sp ser ut til å fortsette å gå til valg uten å avklare hvilken side de ønsker å samarbeide med.

– Både Sp og Ap står sterkt i distriktene. I en del distriktsfylker, inkludert mitt eget, er vi konkurrenter. Vi samarbeider om noe, men konkurrerer også om politisk kurs og om posisjoner, sier Arnstad.

Hun påpeker også at det er 50–60 kommuner i Norge der Ap styrer sammen med Høyre. Kommunesamarbeid med høyresiden betyr ikke nødvendigvis en politisk høyresving, framholder hun.

Partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) er skuffet over Arnstads utspill.

– Spørsmål om samarbeid er til sjuende og sist en lokal beslutning. Det er likevel viktig for meg å sende et signal fra partiet sentralt. Det er skuffende for meg at Sp ikke ønsker å gjøre det samme, skriver hun i en epost.