Bolsonaro stadig mindre populær i Brasil

Brasils høyreradikale president Jair Bolsonaro (t.h.) besøkte denne uka president Donald Trump (t.v.) i Washington, og de to la ikke skjul på sin gjensidige beundring for hverandre. Foto: AP / NTB scanpix
Brasils høyreradikale president Jair Bolsonaro (t.h.) besøkte denne uka president Donald Trump (t.v.) i Washington, og de to la ikke skjul på sin gjensidige beundring for hverandre. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter bare tre måneder ved makten, har mange brasilianere alt fått nok av landets høyreradikale president Jair Bolsonaro og hans regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens 49 prosent av de spurte kort tid etter at Bolsonaro-regjeringen tiltrådte mente at den gjorde en god eller storartet jobb, har andelen har nå falt til 34 prosent, viser en meningsmåling utført av Ibope, gjengitt av Reuters.

Dette er den laveste andelen fornøyde noen brasiliansk regjering har oppnådd siden demokratiet ble gjeninnført i landet for over 30 år siden.

Andelen som mener regjeringen gjør en dårlig eller forferdelig dårlig jobb har samtidig økt med 13 prosentpoeng til 24 prosent, viser målingen.

Andelen som sier at de stoler på Bolsonaro har også falt med 13 prosentpoeng til 49 prosent, mens 44 prosent av de spurte sier at de ikke har tillit til ham.

Den høyreradikale presidenten, som denne uka besøkte president Donald Trump i Det hvite hus, har størst oppslutning blant velstående brasilianere, mens oppslutningen er lavest i de store byene og i den fattige nordøstlige delen av landet, viser Ibope-målingen.