Jan Tore Sanner mener politiet bør ettergå kommentarfelt

Etter å ha lest kommentarer det redaktørstyrte mediet Resett har sluppet gjennom etter massakren i Christchurch på New Zealand, reagerer Høyre-nestleder Jan Tore Sanner og mener politiet bør vurdere om de er lovlige.
Etter å ha lest kommentarer det redaktørstyrte mediet Resett har sluppet gjennom etter massakren i Christchurch på New Zealand, reagerer Høyre-nestleder Jan Tore Sanner og mener politiet bør vurdere om de er lovlige. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener politiet bør etterforske om kommentarer på nettstedet Resett bryter med loven for hatefulle ytringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av terrorangrepet mot to moskeer i byen Christchurch på New Zealand gjenga Filter Nyheter hva lesere av nettstedet Resett skrev. Etter angrepet der minst 50 personer samlet til bønn ble drept, skrev lesere at de støttet massedrapet og pekte på egne politikere som medansvarlige for slike handlinger.

«Disse folkene er ikke ekstremister, men motstandsfolk», skrev en om gjerningsmannen i Christchurch.

Da Dagbladet lot kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner lese kommentarene, reagerte han sterkt. Spesielt reagerte han på hva Resett slipper gjennom ettersom alle ytringer blir godkjent før de publiseres.

– Det Resett slipper gjennom, det er skremmende. Det er farlig. Jeg blir fysisk dårlig av å lese det, sier Sanner til Dagbladet.

Aktuelt: – Vi kan ikke forby ytringer vi ikke liker

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er bekymret over frykten kommentarene bidrar til å spre blant muslimer.

– Men det er også noen grenser i straffeloven. Det er ikke min oppgave å vurdere hva som er over den grensen. Men jeg mener absolutt at politiet bør se på dette kommentarfeltet, sier Sanner.

Resett-redaktør Helge Lurås sier til Dagbladet at han oppfordrer Sanner til å anmelde kommentarer han mener er utenfor ytringsfriheten til politiet.

– Vår vurdering går grunnleggende på om de faller innenfor ytringsfriheten. I tillegg sletter vi grov sjikane mot enkeltpersoner. Et viktig prinsipp i ytringsfriheten er nettopp å tillate de ytringene man selv tar avstand fra, skriver Lurås i en epost til avisen.

Aktuelt: Politiet henlegger saken mot Black Box Teater