Etterforsker Berlusconi-vitnes død

Imane Fadil skulle vitne mot Silvio Berlusconi som skal ha hatt sex med en mindreårig prostituert, men døde før saken kom opp.
Imane Fadil skulle vitne mot Silvio Berlusconi som skal ha hatt sex med en mindreårig prostituert, men døde før saken kom opp. Foto: Olivier Morin / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italiensk politi etterforsker det mystiske dødsfallet til en kvinne som var vitne i sex-rettssaken mot tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den marokkanske modellen Imane Fadil (34) døde på et sykehus i Milano 1. mars. Hun ble innlagt på sykehus i januar med symptomer på forgiftning. Prøver som ble tatt av henne, viser at hun hadde rester av radioaktive substanser i kroppen, opplyser statsadvokaten i Milano Francesco Greco til italienske medier.

Fadil fikk mye oppmerksomhet i Italia i 2012 da hun vitnet i retten om hva som hadde foregått på de såkalte bunga-bunga-festene i Berlusconis luksusvilla utenfor Milano.

Berlusconi sto tiltalt for å ha kjøpt sex av den da 17 år gamle marokkanske nattklubbdanseren Karima El Mahroug, kjent som «Ruby hjertetyven». Etter flere runder i retten ble Berlusconi i 2015 frikjent av Italias høyesterett.

Mens rettssaken pågikk sa Fadil til journalister at hun fryktet for sin egen sikkerhet fordi hun hadde fortalt etterforskerne at hun var tilbudt penger for å holdte tett om hva som foregikk på bunga-bunga-festene.

– Det er alltid trist når en ung person dør. Jeg kjente aldri denne personen og jeg snakket aldri med henne, sier 82 år gamle Berlusconi i en kommentar lørdag.