Høyre: Det er en menneskerett å tigge

Unge Høyre-leder Sandra Bruflot og Marte Leirvåg fra Bergen Høyre i heftig debatt om tigging og tiggeforbud på Høyres landsmøte. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Unge Høyre-leder Sandra Bruflot og Marte Leirvåg fra Bergen Høyre i heftig debatt om tigging og tiggeforbud på Høyres landsmøte. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyre mener alle mennesker har rett til å be om hjelp, også når det gjelder tigging.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsippet er nedfelt i partiets nye prinsipprogram og ble vedtatt lørdag.

Dermed ble et forslag fra fylkeslagene i Oslo, Bergen og Vestland om å stryke dette punktet nedstemt.

I dag har kommunene hjemmel til selv å bestemme om de vil innføre tiggeforbud. Vedtaket i Høyre innebærer at partiet ikke lenger kan støtte slike forbud.

Men saken skapte debatt på landsmøtet. I Bergen har Høyre gått inn for tiggeforbud for å bekjempe organisert kriminalitet.

– Å si nei til et tiggeforbud er å opprettholde en fattigdomsfelle. Det handler om organisert utnyttelse av mennesker, framholdt Marte Leirvåg fra Bergen Høyre da hun lørdag møtte Unge Høyre-leder Sandra Bruflot til duell.

– Et forbud mot tigging rammer alle. Vi har allerede et lovverk mot organisert tigging. Det må være mulig å hjelpe mennesker uten å forby fattigdom, repliserte Bruflot.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært