Regjeringen vil forby TV-reklame for utenlandske pengespill

Regjeringen vil slå ned på «enorme mengder» reklame for ulovlige pengespill og legger nå ut et forslag til lovforbud på høring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare aktører som har lisens til å arrangere pengespill i Norge som har tillatelse til å reklamere for sine spill. Og her i landet er Norsk Tipping den eneste aktøren som har lov til å tilby pengespill.

– Likevel ruller enorme mengder pengespillreklame over TV-skjermene i norske hjem hver uke, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

I tillegg til å forby fjernsynsreklame for ulovlige pengespill, gjennom endringer i kringkastingsloven som gir Medietilsynet hjemmel til å håndheve forbudet overfor TV- og strømmeaktører – vil regjeringen også innføre en varslingsordning. Brukere som går inn på utenlandske spillsider, blir advart mot at de er i ferd med å bryte norsk lov.

– KrF har kjempet for å stoppe pengespillreklame fra utlandet. TV-distributører omsetter pengespillreklame for store summer og har forsøkt å unngå forbudet med å sende fra utlandet. Nå skal forbudet håndheves og reklamen stanses, sier kulturpolitisk talsperson Jorunn Gleditsch Lossius i Kristelig Folkeparti (KrF).

Kulturminister Trine Skei Grande (V) understreker at Norge har enerettsmodell av hensyn til skalt «sårbare spillere». Den siste befolkningsundersøkelsen fra 2015 anslo at det er til sammen 122.000 risiko- og problemspillere i Norge. Tar vi med pårørende er flere hundre tusen berørt av dette, ifølge departementet.

– Det viktigste er at dette kan føre til at færre spiller ulovlige pengespill på internett, sier KrFs Lossius.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden