Statsviter om siktelsen mot Wara-samboer: En sjokkmelding

VIDEO: Se PSTs pressekonferanse om saken her. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rene sjokkmeldingen, sier statsviter Bernt Aardal om at Tor Mikkel Waras samboer er siktet i trusselsaken. Vi har vel aldri opplevd noe lignende, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en bombe. Denne saken, alle disse hendelsene, har slått veldig sterkt inn i det politiske miljøet. Senest i går ble det nevnt i Stortinget, Wara fikk mye sympati. Mange har også kalt dette et angrep på demokratiet, sier valgforsker og statsviter Bernt Aardal til Vårt Land.

Han sier dette har blitt en stor sak rent politisk, og kaller det en sjokkmelding.

– Dette gjelder en justisminister fra Frp. Ikke minst har det vært spekulasjoner om hvorvidt dette er gjort av politiske grunner, om at noen ønsker å ramme ham som Frp-statsråd. Det har vært spekulasjoner fram og tilbake, det har også kommet påstander om at noen eller alle hendelsene er iscenesatt, sier Aardal.

Les også: Erna Solberg: – Et stort sjokk for meg

PST har siktet samboeren til Tor Mikkel Wara i trusselsaken

– Personlig tragedie

Valgforsker Bernt Aardal Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Valgforsker Bernt Aardal Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars. I forkant av dette hadde familien blitt utsatt for fire andre trusselhendelser, deriblant ble postkassen deres påtent. Bertheussen er ikke siktet for noen av da andre hendelsene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aardal kaller saken er personlig tragedie dersom det viser seg at Bertheussen har tent på bilen. Han mener likevel saken får politisk betydning.

– Nettopp fordi dette har hatt så sterke politiske overtoner – det har vært mye spekulasjoner, statsministeren har også tatt opp saken, så blir det storpolitikk i norsk sammenheng. Selv om det kan virke som en personlig tragedie, sier Aardal.

Les også: Samferdselsminister Jon Georg Dale overtar som fungerende justisminister

Wara om truslene mot hjemmet: – Dette er uhyggelig

Wara om trusselsaken: – Et angrep på demokratiet