Teater-advokat: Solberg bør vurdere å beklage i Wara-saken

Se video: Statsministeren beklaget ikke kritikken mot teaterstykket da hun holdt pressekonferanse torsdag ettermiddag.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna Solberg vil ikke beklage kritikken hun kom med mot teaterstykket som viste bilder av huset til justisminister Wara. Hun sier stykket var belastende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke grunnlag for å si unnskyld basert på det jeg sa i går. Politiet må få gjøre sin etterforskning uten at det er en rekke spørsmål knyttet til dette, sa statsminister Erna Solberg (H) torsdag ettermiddag.

Hun og Frp-leder Siv Jensen holdt pressekonferanse etter at det ble kjent at justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars.

– I går sa jeg tydelig at ingen bør spekulere, ei heller teateret. Politiet må kunne gjøre sin jobb. Vet man ikke mer, bør man la være å spekulere, det står jeg fullt inne for. Jeg har ikke koblet de hendelsene til denne saken, tvert imot har jeg vært helt tydelig på at ingen bør spekulere i saken, sa Solberg.

– Og så mener jeg at man må stå for at man trekker familier og boligen deres inn i et teaterstykke, og at det skaper en belastning for familien. Det gjør det jo, sa Solberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bør beklage

Advokat Jon Wessel-Aas i Advokatfirmaet Lund representerer tre av scenekunstnerne bak teaterstykket «Ways of Seeing». I kjølvannet av stykket opplevde justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og familien hans flere tilfeller av trusler og hærverk.

Torsdag ble Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars.

Advokat Jon Wessel-Aas Foto: Scanpix / kampanje.com
Advokat Jon Wessel-Aas Foto: Scanpix / kampanje.com

– Jeg mener uavhengig av hva som har skjedd i dag, så var uttalelsene i går feil av Erna Solberg som statsminister. Hadde jeg vært henne, ville jeg vurdert å beklage. Hun sa at de som har laget stykket, burde tenke seg om. Nå bør statsministeren tenke litt, sier Wessel-Aas.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag kritiserte Solberg teateroppsetningen for å gjøre det enda mer belastende å være politiker.

– Jeg tenker at de som har laget stykket, må tenke over at de også bidrar til å sette et fokus på politikere og deres omgivelser som bidrar til at det er tøffere å være politiker, selv om man putter det inn i en kunstnerisk ramme eller i et satirisk program, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også:

PST har siktet samboeren til Tor Mikkel Wara i trusselsaken

Forklarte seg for PST

Advokaten sier at hans klienter på ingen måte gleder seg over siktelsen, men er lettet.

Justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– For dem er det en enorm lettelse. Vi opplever at hun som er siktet, i sterk grad har bidratt til å bringe en fullstendig forvrengt framstilling av hva deres forestilling inneholdt og har bidratt til å insinuere at de har hatt en rolle i det som har skjedd på eiendommen etter forestillingen, sier Wessel-Aas.

Han sier regissør Pia Maria Roll forklarte seg for PST i saken i går.

– Jeg vil ikke si at dette har bidratt til det som har skjedd i dag, jeg vet ikke hva PST har visst. Men det kan hende at det har inngått som en brikke, sier advokaten.

NTB har ikke lyktes i å få kommentarer til saken fra regissør Pia Roll.

Les også: Erna Solberg: – Et stort sjokk for meg

PST fortalte i en pressekonferanse torsdag ettermiddag at de har siktet Wars samboer: