KrF-innstilling: Ropstad får med seg Bollestad og Noresjø i partiledelsen

<p>Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad er innstilt som ny partileder i KrF. Med seg i ledelsen får han blant andre Olaug Bollestad.</p>
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad er innstilt som ny partileder i KrF. Med seg i ledelsen får han blant andre Olaug Bollestad. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ingelin Noresjø fra Nordland er innstilt som andre nestleder i KrF. Olaug Bollestad er innstilt som første nestleder og Kjell Ingolf Ropstad som partileder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i innstillingen fra KrFs valgkomité, som ble lagt fram tirsdag.

Det var på forhånd ventet at Ropstad og Bollestad ville bli innstilt, mens det var knyttet mer spenning til hvem som ville legge beslag på plassen som andre nestleder.

Valgkomiteen falt ned på Noresjø, som er fylkesleder i Nordland KrF og fylkesråd for næring og kultur i Nordland fylkeskommune. I motsetning til Ropstad og Bollestad sto hun dessuten på rød side i KrFs retningsvalg før jul.

– Valgkomiteen mener disse tre speiler en bredde i partiet, og at de sammen har den personlige, politiske og organisatoriske kompetansen som trengs for å lede KrF framover i kampen for et varmere samfunn, sier valgkomiteens leder Solveig Ege Tengesdal i en pressemelding.

Bakgrunn: Kjell Ingolf Ropstad spurt om å bli KrF-leder

Som NTB meldte tirsdag formiddag, har Ropstad som ventet blitt bedt om å lede partiet.

– Anbefalingene fra partiet er svært tydelige på at Kjell Ingolf Ropstad bør bli ny partileder etter at Knut Arild Hareide valgte å fratre, sier Tengesdal.

Bollestad har fungert som partileder etter at Hareide gikk av og vil gjøre det fram til landsmøtet i Stavanger 26.–28. april.

– Bollestad er på mange måter en bauta i partiet, og vi er veldig glad for at hun er villig til å fortsette som første nestleder, sier Tengesdal.

Ropstad sier han er takknemlig og glad for tilliten fra valgkomiteen.

– Det å være leder i KrF er et lagarbeid. Sammen skal vi bygge organisasjonen og løfte fram KrFs viktige politikk for familier, barn og eldre. Min oppgave blir å spille på lag med alle våre dyktige lokale kandidater som nå stiller til valg for å påvirke i sin kommune, sier han.

Til fem plasser i sentralstyret har valgkomiteen innstilt Erik Lunde (Oslo), Tove Welle Haugland (Agder), Magne Supphellen (Hordaland), Anders Tyvand (Vestfold) og Karin Bjørkhaug (Trøndelag).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært