Velgere i Stavanger flykter fra Venstre

Venstre har mistet nær 70 prosent av velgere i Stavanger, viser en fersk måling. De samme tendensene er gjeldende flere steder, også nasjonalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der Venstre hadde en noenlunde sterk stilling, taper de også terreng, sier daglig leder Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse, som har gjennomført målingen for VG og Stavanger Aftenblad.

I 2015 fikk Venstre hele 8,3 prosent oppslutning i Stavanger. Men nå svarer bare 2,3 at de vil stemme på Venstre i kommunevalget i 2019.

Den siste tiden har partiet havnet godt under sperregrensen på flere nasjonale målinger.

I helgen var Venstre samlet til landsmøte på Hell i Trøndelag og la der planer for høstens lokalvalg. Blant annet vil partiet satse på mer oppmerksomhet rundt lokale saker.

– Vi har flere svake målinger nå, men det er potensial til å gjøre det bedre. Derfor er det viktigste å bruke tiden fremover på forbedringer, men det har vi en plan for, sier Venstre-nestleder Terje Breivik i en SMS til VG.

Høyre er det største partiet i Stavanger med 34 prosent. Frp taper velgere til Høyre og går ned fra 10,8 prosent i 2015, til 8,6 prosent i mars 2019. Arbeiderpartiet går ned 0,4 prosentpoeng, mens SV går opp 3 prosentpoeng og Rødt går opp 3,1 prosentpoeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært