Venstre-veteran vil hente folk fra flyktningleire i greske ferieparadis

<p></p><p>Venstres landsmøte 2019 er i gang, her ved Elvestuen, Grande og sentralstyret.</p>
Venstres landsmøte 2019 er i gang, her ved Elvestuen, Grande og sentralstyret. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Norge bør hente folk fra flyktningleirene på de greske øyene og behandle asylsøknadene her, mener Venstre-veteranen Per A. Thorbjørnsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre diskuterte oppmykninger i flyktning- og asylpolitikken på landsmøtet på Hell i Trøndelag lørdag. Thorbjørnsen mener partiet må ta ansvar i regjering:

– Jeg syns det er vår plikt å gi beskjed: Her sitter vi med en stor utfordring, og vi gjør alt for lite. Dette er en situasjon som langt på vei er glemt, det er ikke langt unna våre egne nærområder. Det er et yndet ferieparadis for nordmenn, og det sitter 16.000 mennesker i overfylte leire på seks-syv av de greske øyene, sier Thorbjørnsen, som er gruppeleder i Stavanger og landsstyremedlem i Venstre.

Dette er en typisk sak der Venstre kan markere seg og ta mer plass i regjering, slik partiledelsen har sagt partiet må gjøre, mener Thorbjørnsen. At de samtidig pådrar seg regjeringspartner Frps vrede, er han ikke redd for.

– Jeg har levd med konflikten med Frp i noen årtier. Skulle de reagere også denne gangen, vil vi ta det med stoisk ro, sier han til NTB.

Thorbjørnsen mener Norge må gi mer humanitær hjelp til flyktningene som er strandet i leirene mens de venter på å få behandlet asylsøknadene. Men han mener Norge også må hente flyktninger og migranter hit for å behandle asylsøknadene her.

– Det er bedre at vi henter mennesker for å få gjort vurderingene her i Norge. Det ville være en avlastning for de greske myndighetene, og vi ville tatt vår byrde også av dette, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært