Frp: Norge bør lære av dansk innvandrerstatistikk

Jon Engen-Helgheim (Frp) sammen med Henrik Bang med ryggen til og Jens Bjerre og Lisbeth Laursen i møte med Danmarks Statistik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Jon Engen-Helgheim (Frp) sammen med Henrik Bang med ryggen til og Jens Bjerre og Lisbeth Laursen i møte med Danmarks Statistik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmark publiserer rutinemessig statistikk om innvandrere. Norge bør lære, mener Frps Jon Engen-Helgheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiets innvandringspolitiske talsperson ankom onsdag København sammen med rådgiver Jonny Einarsen og dro rett til Danmarks Statistik (DST), for en innføring i hvordan danskene tenker omkring statistikk og innvandring.

DST utgir årlig publikasjonen «Indvandrere i Danmark» som blant annet omhandler innvandrere og kriminalitet, sysselsetting og fødte med innvandrerbakgrunn.

Listhaug før møtet: – Gleder meg veldig

– Åpenhet

– De ligger minst fem år foran oss når det gjelder åpenhet. Frp har lenge kjempet for å få mer statistikk på innvandrere i Norge, sier Engen-Helgheim til NTB.

Også leder av Frps innvandrings- og integreringsutvalg Sylvi Listhaug kommer til København onsdag, men ble forsinket på grunn av flytrøbbel.

Listhaug skal onsdag ettermiddag møte den danske innvandringsministeren Inger Støjberg (V), som har stått bak en rekke innstramminger i dansk asylpolitikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Frp med nytt regnestykke for å hjelpe flyktninger «der de er»

Inspirasjon

Hensikten med besøket er å hente inspirasjon fra danskene.

– Støjberg er en av de aller fremste politikerne på dette området i Europa, sa Listhaug til NTB i forkant av besøket.

Blant annet har danskene ikke tatt imot kvoteflyktninger siden 2015. Tirsdag neste uke skal Folketinget behandle et lovforslag om å forlenge stansen i inntak av kvoteflyktninger.

Stortingsmelding: Jensen fastholder at innvandring bidrar til økte forskjeller

Aktuelt: Listhaug anmeldt for spredning av drapstrusler på Facebook