Frp-topper vil ha strengere innvandringspolitikk: Vil lære av Danmark

Onsdag setter Sylvi Listhaug og Jon Helgheim (Frp) kurs for København for å la seg inspirere av den strenge danske innvandringspolitikken.
Onsdag setter Sylvi Listhaug og Jon Helgheim (Frp) kurs for København for å la seg inspirere av den strenge danske innvandringspolitikken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-politikerne Sylvi Listhaug og Jon Helgheim reiser onsdag til København for å lære om dansk innvandrings- og integreringspolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi gleder oss veldig, sier Listhaug til NTB.

De to sitter begge i Frps innvandringsutvalg som skal foreslå ny politikk på feltet, og drar til Danmark for å hente inspirasjon.

– Danmark er i fremste rekke når det gjelder å sette en streng innvandringspolitikk ut i livet, sier Listhaug.

Onsdag skal de møte utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg og besøke statistikkbyrået Danmarks Statistik.

– Støjberg er en av de aller fremste politikerne på dette område i Europa, sier Listhaug.

Aktuelt: Jensen fastholder at innvandring bidrar til økte forskjeller

Getto

På hjemmebane har imidlertid Støjberg fått kraftig kritikk flere ganger, sist i februar på grunn av ulovlig atskillelse av unge asylpar. Saken har fått stor oppmerksomhet i Danmark.

Torsdag besøker de blant annet Mjølnerparken på Ydre Nørrebro, som regjeringen definerer som en getto med en høy andel arbeidsløse og innbyggere med innvandrerbakgrunn. For ett år siden lanserte den danske regjeringen egne regler for folk som bor i slike boområder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Apple og Frp i strid om rett til eplelogo

Fritt fall

Turen til Danmark skjer halvannet år etter Listhaugs omstridte tur til forstaden Rinkeby i Sverige, som har likheter med Mjølnerparken. Også den gang hevdet den daværende innvandrings- og integreringsministeren at hun var i Sverige for å lære.

Turen skjer samtidig med at Frp opplever fallende oppslutning og krise på meningsmålingene. En gjennomsnitt av meningsmålingene i februar viser at Frp har falt med 3,9 prosent siden valget i 2017 og nå er forbigått av Senterpartiet.

Aktuelt: Listhaug anmeldt for spredning av drapstrusler på Facebook