Giske vag om muligheten for styreverv via benkeforslag

Giske befant seg onsdag kveld på Steinkjer Aps årsmøte for å holde den politiske innledningen, og brukte anledningen til å skissere visjonene han har for Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Giske befant seg onsdag kveld på Steinkjer Aps årsmøte for å holde den politiske innledningen, og brukte anledningen til å skissere visjonene han har for Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond Giske utelukker ikke at han vil vurdere det om det kommer et benkeforslag med hans navn i helgens styrevalg i Trøndelag Ap, men tviler på at det skjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil ikke spekulere i det der. Det der skal vi håndtere på en god måte. Det kommer ikke til å skje, sier han til Trønder-Avisa.

Valgkomiteen i Trøndelag Ap var enstemmig i avgjørelsen om å ikke innstille Trond Giske som medlem av arbeidsutvalget og styret. Det betyr ikke at det ikke kan komme et såkalt benkeforslag med Giskes navn, men selv vil politikeren ikke ta stilling til muligheten.

Labour-modellen

Giske befant seg onsdag kveld på Steinkjer Aps årsmøte for å holde den politiske innledningen og brukte anledningen til å skissere visjonene han har for Trøndelag Ap.

Aps britiske søsterparti Labour har hatt stor medlemsvekst de siste fem årene. Giske ønsker å bruke søsterpartiets modell også i Trøndelag, inkludert billigere medlemskap for fagorganiserte, medlemsavstemninger på nett og medlemsmøter med reell innflytelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må bli mer folkelige. Vi må bli et grasrotparti der medlemmene våre får reell innflytelse. Vi må bruke fagbevegelsen til å bygge oss opp som folkeparti. Og vi må skape et vinnerlag, der skolering og økt oppmerksomhet rundt verdier som raushet og åpenhet står sentralt , sier Trond Giske til Adresseavisen.

Aktuelt: VGs Giske-sak klaget inn for pressedomstol

«Intern strid»

Organisasjonsutvalget i Trøndelag Ap, som Giske har ledet, har blant annet konkludert med at «avstand fra grasrota» er en av fylkeslagets største svakheter. Giske underbygger konklusjonen, og poengterer at av 85.000 Ap-velgere i Trøndelag, er kun 5.500 medlemmer.

Samtidig viser medlemsundersøkelsen fra utvalget at «intern strid» er det medlemmene mener er Trøndelag Aps største svakhet, skriver Trønder-Avisa. Utvalget skriver at det er viktig at uenigheter løses med respekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Indre strid og uro er alltid noe både medlemmene og velgerne er urolige for, fordi det kan skygge over politikk. Og det er da vi hele tiden må ha disiplin til å snakke om politikk, sa Giske, uten å ville svare på om ikke han selv har bidratt til å dra søkelyset bort fra politikk gjennom den siste ukas hendelser.

Aktuelt: Fagforbundet gransker tillitsvalgte etter Giske-melding