Sykehusstriden skaper splid i Oslo Aps programkomité

Planene om å bygge et nytt sykehus på Gaustad i Oslo blir møtt med kritikk. Prosjektet fører også til at det brenner et blått lys for Ullevål sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Planene om å bygge et nytt sykehus på Gaustad i Oslo blir møtt med kritikk. Prosjektet fører også til at det brenner et blått lys for Ullevål sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre har avvist kravet om videre utredning av Ullevål sykehus. Det skaper splid i fylkeslaget i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Oslo Ap holder program- og nominasjonsmøte til helgen, går tre av 23 medlemmer i programkomiteen gå inn for dissens mot Støres linje, skriver Klassekampen.

De tre er tidligere leder av Fagforbundet i Oslo Mari Sanden, Per Egil Johansen fra Fagforbundets partilag og Oddrun Grønvik fra Oslo Arbeidersamfunn.

Som et tenkt alternativ til planene om å bygge nytt storsykehus på Gaustad, har flere partier åpnet for å undersøke mulighetene for fortsatt drift på dagens tomt på Ullevål. Det stiller Sanden, Johansen og Grønvik seg bak.

Ap har imidlertid avvist videre Ullevål-utredning. Byrådsleder Raymond Johansen har kalt den løsningen «å gamble med helsen», mens Støre har omtalt det som en dramatisk løsning basert på «utsettelsespolitikk». Sanden tror ledelsens harde tone har skremt flere av medlemmene i programkomiteen til å søke dissens.

– Det kraftige skytset fra partiledelsen og byrådslederen oppleves som forferdelig for mange partifolk. Jeg frykter at valget kan gå tapt, sier hun.