Bolsonaro populær, men ikke politikken hans

Brasils høyreradikale president Jair Bolsonaro er personlig populær, men folk er skeptiske til mye av politikken hans, ifølge en meningsmåling. Foto: Foto: Lucio Tavora / AP / NTB scanpix
Brasils høyreradikale president Jair Bolsonaro er personlig populær, men folk er skeptiske til mye av politikken hans, ifølge en meningsmåling. Foto: Foto: Lucio Tavora / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasilianerne har et positivt syn på landets høyreradikale president Jair Bolsonaro, men ikke to av hans viktigste saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

57,5 prosent av brasilianerne ser positivt på hans «personlige opptreden», ifølge målingsinstituttet MDA. Det er det høyeste tallet siden november 2013, da Dilma Rousseff var president.

Men 45,6 prosent av de spurte har et negativt syn på pensjonsreformen som regjeringen har lagt fram, mens 52,6 prosent er imot Bolsonaros løfte om å tillate folk å bære våpen.

Regjeringen hans får tilslutning fra bare 38,9 prosent av de spurte, og 56,8 prosent mener at sønnene til Bolsonaro er for involvert i farens styring av landet.