Trump og Kim på vei til Hanoi

President Donald Trump vinker i det han går om bord i Air Force One på Andrews Air Force Base mandag, før avreise til Hanoi. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
President Donald Trump vinker i det han går om bord i Air Force One på Andrews Air Force Base mandag, før avreise til Hanoi. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un er underveis til toppmøtet i Vietnam.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kim ankom den kinesiske Hunan-provinsen med tog tidligere mandag, og reiser deretter langs veien til Hanoi. På vietnamesisk side er den 170 kilometer lange veien fra grensen mot Kina til hovedstaden stengt de nærmeste timene for å slippe den nordkoreanske lederen fram.

Trump har på sin side gått om bord i sitt presidentfly Air Force One.

– Jeg tror vi vil ha et storslått møte. Vi ønsker atomnedrustning, og jeg tror han vil få et land som setter mange fartsrekorder når det gjelder økonomi, sa Trump i Det hvite hus før avreisen.

Trump skal etter planen lande i Hanoi tirsdag kveld, lokal tid. Det hvite hus' talskvinne Sarah Sanders og stabssjef Mick Mulvaney er med på turen.

Så langt har det amerikanske presidentkontoret ikke lagt fram noen dagsorden for toppmøtet. Det har blitt spekulert i om det kan føre fram til en uttalelse om en endelig, formell slutt på Koreakrigen.