May utsetter brexit-avstemning

Statsminister Theresa May snakker med mediene før et EU-toppmøte i Sharm el-Sheikh i Egypt. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Statsminister Theresa May snakker med mediene før et EU-toppmøte i Sharm el-Sheikh i Egypt. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Theresa May sier det ikke blir noen avstemning i Underhuset i uka som kommer om skilsmisseavtalen med EU. Hun setter 12. mars som ny dato.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste May om bord på flyet til EUs toppmøte med Den arabiske liga i Sharm el-Sheikh i Egypt søndag ettermiddag, melder Sky News og BBCs politiske redaktør Laura Kuenssberg.

– Vi kommer ikke til å åpne for en meningsfull avstemning i Parlamentet denne uka. Men vi skal sikre at det skjer innen 12. mars, lovte hun.

Etter at Underhuset i forrige måned avviste skilsmisseavtalen hun hadde forhandlet fram med EU, forsøker May å få til endringer som tilfredsstiller Underhusets bekymringer om det mest omstridte elementet i avtalen, nemlig spørsmålet om Irland-grensa.

EU står imidlertid fast på at det ikke er aktuelt å endre noe i selve avtalen.

Les også: Britisk flyselskap konkurs – peker på brexit

Under møtet i Egypt skal hun ha samtaler på sidelinjen med andre EU-ledere, blant dem EU-president Donald Tusk. Hun sier at hennes team også skal til Brussel for videre forhandlinger kommende tirsdag.

Tre statsråder i Mays egen regjering truet lørdag med at de vil stemme for et forslag om å utsette brexit framfor å forlate EU uten en avtale, om det ikke er noe gjennombrudd om skilsmisseavtalen i løpet av uka.

May sa søndag at en utsettelse av brexit ikke løser noen ting.

– Det vil alltid komme til et punkt der vi må bestemme oss for om vi godtar avtalen som er forhandlet fram, eller ikke, sa hun.

Les også:

Nye brexit-samtaler i Brussel neste uke

Symbolsk brexit-nederlag for May i Parlamentet

EU og Norge beholder tollfrie kvoter på landbruk og fisk etter Brexit

Personvernpolicy