Ap-veteran fra Oppland vil ha Giske som partileder

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske mistet muligheten til å få nye tillitsverv i fylkeslaget i Trøndelag etter at han var på bytur sist helg og ble filmet sammen med en ung kvinne. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tidligere Ap-nestleder Trond Giske mistet muligheten til å få nye tillitsverv i fylkeslaget i Trøndelag etter at han var på bytur sist helg og ble filmet sammen med en ung kvinne. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ap-veteranen Gunnar Tore Stenseng mener det trengs en ny partileder og at Trond Giske bør bli det på sikt. Datteren Kjersti Stenseng er oppgitt over utspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stenseng var ordfører i Nord-Fron i Oppland fra 1984 til 2007 og er faren til partisekretær Kjersti Stenseng. Han støtter Giske, som mener seg utsatt for en maktkamp etter at han likevel ikke ble innstilt til nye tillitsverv i Trøndelag Ap.

– Det er ufattelig at ikke trønderne støtter Trond Giske i maktkampen der Oslo-partiet gjør alt de kan for å holde ham unna. De vet jo at han er den farligste konkurrenten til Raymond Johansen den dagen Ap trenger en ny leder, skriver Stenseng på Facebook, ifølge TV 2.

Han tilføyer at partiet trenger en ny leder «så snart som mulig». Overfor TV 2 gjør han det klart at han mener Giske bør bli leder en gang i framtiden, og han sier blant annet at Giske står «passe langt ut på venstresiden».

Giske: – Åpenbart at det er en maktkamp

Kjersti Stenseng: – Helt uenig

Partisekretæren sier hun er helt uenig med faren.

– Jeg stiller meg 100 prosent bak Jonas Gahr Støre som partileder, sier hun.

Til Dagbladet sier hun at hun er oppgitt over farens utspill.

– Vi er uenige i mange politiske saker. Han lytter ikke til mine råd, jeg lytter ikke til hans. Jeg vil igjen presisere: Jeg er helt uenig med ham i denne saken, sier hun.

Også fylkeslederen i Oppland Ap tar avstand fra utspillet.

– Gunnar Tore Stensengs uttalelser om dette er på ingen måte representantivt for synet i Oppland Ap. Dette er uttalelser som får stå for hans egen regning, og jeg skulle ønske vi hadde vært dette foruten, sier Tore Hagebakken, som også er stortingsrepresentant, til NTB.

Støre: Ap-lederen er lei av Giske-saker

«Enslig svale»

Valgforsker Jon Helge Lesjø omtaler den tidligere ordførerens utspill som en «solokommentar» som ikke har bred støtte i Oppland Ap.

Det kan være partimedlemmer i Oppland som har sympati for Giske. Men at han nå skulle være i en posisjon til å utfordre Støre som partileder, det tror jeg er et lite representativt syn, sier professoren ved Høgskolen i Innlandet.

Selv om det i fylkespartiet er sympati for at Arbeiderpartiet skal bli tydeligere på «klassiske sosialdemokratiske verdier», mener Lesjø at Giske ikke er noen kandidat for å fronte dette.

Giske sa til NRK fredag at det er åpenbart at han er blitt utsatt for en maktkamp. Han viser til at valgkomiteens leder Jorodd Asphjell mottok det som ble omtalt som en truende SMS om at en upassende video ville bli lekket til VG, dersom Giske ble innstilt.

Personvernpolicy