Meny

Sju Labour-politikere forlater partiet

Labour-leder Jeremy Corbyn er omstridt, også internt i partiet. Foto: Aaron Chown / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sju parlamentarikere trekker seg fra Labour på grunn av det britiske arbeiderpartiets tilnærming til saker som antisemittisme og brexit.

Mange Labour-politikere er misfornøyd med retningen dagens partileder Jeremy Corbyn har valgt for partiet. Sosialisten Corbyn står langt til venstre i Labour-sammenheng, men har sterk støtte på grasrota i partiet.

De sju toppolitikerne som nå forlater partiet, anklager Corbyn for å føre en svak opposisjonspolitikk mot den konservative regjeringens plan for å tre ut av EU, og for ikke å ha tatt et oppgjør med antisemittiske fordommer i partiet.

Luciana Berger, som er blant dem som nå melder seg ut, mener partiet har blitt «institusjonelt antisemittisk».

De sju utgjør bare en liten andel av Labours totalt 256 parlamentarikere. Men dette er likevel den mest omfattende splittelsen i partiet siden fire sentrale medlemmer meldte seg ut i 1981 for å stifte et sosialdemokratisk parti.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært