Meny

Anthony Weiner løslatt fra fengsel

Anthony Weiner forlater retten etter å ha blitt dømt for sexting i 2017. Han er nå løslatt fra fengsel før tiden for god oppførsel. Foto: Mark Lennihan / AP

Tidligere kongressmedlem Anthony Weiner er løslatt fra fengsel der han har sittet for å ha sendt seksualiserte tekstmeldinger til en 15 år gammel jente.

Weiner ble dømt til 21 måneder i fengsel i november 2017 og er løslatt etter å ha sonet 15 måneder i et fengsel i Massachusetts. Han slapp ut tre måneder tidligere på grunn av god oppførsel.

Han skal nå sone resten av dommen i et overgangshus i Brooklyn under kriminalomsorgens kontroll. I de tre kommende årene skal han være under overvåkning, og han må registrere seg som seksualforbryter i offentlige registre.

Den 54 år gamle New York-demokraten var en stigende stjerne i partiet etter tolv år i Kongressen i Washington da han i 2011 ble tatt for å ha sendt et seksualisert bilde av seg selv til en kvinne på Twitter.

Bildet ble ved en feiltakelse sendt til alle hans Twitter-følgere. Weiner påsto at han var blitt hacket, men innrømmet senere at han hadde sendt slike bilder til seks kvinner.

Fortsatte likevel

Han trakk seg fra Kongressen, men satset to år senere på å bli valgt til ordfører i New York. Men den valgkampen falt i fisk da det ble avslørt at han hadde sendt eksplisitte bilder av sitt eget underliv til flere kvinner.

Hans endelige fall skjedde i 2017 da det ble avslørt at han sendt en serie bilder av sitt eget underliv kun ikledd underbukse til en tenåring i North Carolina.

Ifølge advokaten hans har han trolig sendt tusener av slike bilder til hundrevis av kvinner og kommuniserte med 19 kvinner da han ble tatt for bildene til tenåringen.

Drømmepar

Weiner var gift med Hillary Clintons nære medarbeider Huma Abedin i det som ble karakterisert som et drømmeekteskap for en demokratisk politiker – mellom en liberal jøde fra New York og en moderne muslimsk kvinne.

Abedin holdt ut gjennom de første avsløringene, men i 2017 hadde hun fått nok og ba om skilsmisse.

Weiner-skandalen kan indirekte ha bidratt til at Clinton tapte presidentvalget i 2016. Det var på hans PC at FBI fant eposter fra Clintons valgkamp som gjorde at FBI-sjef James Comey gjenåpnet etterforskningen av Clinton bare en uke før valget.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært