Haitis president nekter å tre av

Sju personer har mistet livet i opptøyene mot presidenten som er anklages for å ha unnlatt å etterforske korrupsjonsanklager. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB scanpix
Sju personer har mistet livet i opptøyene mot presidenten som er anklages for å ha unnlatt å etterforske korrupsjonsanklager. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Haitis president Jovenel Moïse nekter å tre av til tross for flere måneder med voldsomme demonstrasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moïse brøt torsdag tausheten etter en uke der demonstrasjonene har blitt enda mer intense i landet. Sju personer har mistet livet i opptøyene mot presidenten som anklages for å ha unnlatt å etterforske korrupsjonsanklager. Selv er han imidlertid overbevist om at han er rett mann.

– Jeg vil ikke forlate landet i hendene til væpnede gjenger og dopsmuglere, sa Moïse i en TV-sendt tale mens demonstrasjoner pågikk i hovedstaden Port-au-Prince.

Misnøyen med Moïse begynte å vise seg for alvor da han unnlot å etterforske korrupsjonsanklager mot den forrige regjeringen knyttet til Petrocaribe, et subsidiert oljesamarbeid med Venezuela.

Både FN og ambassadører fra Frankrike, Tyskland, Brasil, Canada og USA har bedt haitiske politikere innlede samtaler, men polariseringen i landet ser ut til å tilta med den økende volden.