Varsler reagerer på Giske-støtte i Trøndelag

Line Oma var en av dem som varslet om Trond Giske. Hun synes de som nå er villige til å vise ham ny tillit, bør vurdere hva slags signaler de sender ut. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Line Oma var en av dem som varslet om Trond Giske. Hun synes de som nå er villige til å vise ham ny tillit, bør vurdere hva slags signaler de sender ut. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Signalene fra Ap-topper i Trøndelag om å gi Trond Giske ny tillit er uheldige, mener en av dem som varslet om den tidligere nestlederen i partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varsler Line Oma reagerer på at flere lokale Ap-topper i Trøndelag åpner for å ta Trond Giske inn i den politiske varmen igjen, skriver Klassekampen. I en rundspørring avisen gjorde, var flertallet positive til å renominere Giske til Stortinget og flere sa de savnet Giske i partiledelsen.

«Jeg ville tenkt på hvilke signaler disse Ap-toppene i Trøndelag sender til unge jenter og gutter i politikken. Ikke minst hvilke signaler de sender til samfunn og arbeidsliv for øvrig og til våre velgere som ikke forhandler om likestilling», skriver Line Oma i en tekstmelding til avisen.

Hun var en av dem som varslet om seksuell trakassering fra Trond Giske. I forrige uke sa hun til VG at hun ville bli overrasket om han fikk ny tillit: «For meg er det utenkelig, både på regionalt og nasjonalt nivå i partiet».

Også flere andre Klassekampen har snakket med, reagerer på signalene fra Trøndelag.

– Vi skal ikke legge oss opp i hvem Trøndelag Ap nominerer til Stortinget eller velger til andre verv, men jeg synes det er for tidlig å gi Giske den tilliten verv og posisjoner innebærer, sier lederen i Oslo Ap, Frode Jacobsen.